Hoe onze huid verandert naarmate we ouder worden

Tijd gaat voor iedereen voorbij, en er komt een dag waarop we in de spiegel kijken en beseffen dat de tekenen van veroudering niet langer verborgen kunnen worden. Hoe kunnen we dan voor onze huid zorgen in elke fase van ons leven?

Het is eerst nodig om onze huid en haar eigenschappen te kennen, zodat we de juiste cosmetica en behandelingen kunnen vinden die bij ons passen.

Wat zijn dan de effecten van de tijd op de huid? 

  • Verlies van collageen en elastine: naarmate we ouder worden, produceert de huid minder collageen en elastine, wat kan leiden tot een dunner wordende huidlaag en minder elasticiteit. 
  • Droogheid: de volwassen huid heeft vaak moeite om vocht vast te houden, wat kan leiden tot droogheid en schilfering. 
  • Pigmentatie: naarmate de huid ouder wordt, kan deze ongelijke pigmentatie hebben, waaronder donkere vlekken, ouderdomsvlekken en roodheid. 
  • Rimpels en fijne lijntjes: veroudering zorgt voor een verlies van huidelasticiteit en huidtint, wat resulteert in rimpels en fijne lijntjes. 
  • Verlies van vetweefsel: naarmate we ouder worden, verliest de huid vetweefsel en kan een slappe, ingevallen uitstraling krijgen. 
  • Veranderingen in de huidstructuur: na verloop van tijd kan de huid ruw en ongelijk worden.


Wat kunnen we doen om er goed voor te zorgen? We kunnen het voeden met de juiste ingrediënten. De huid heeft altijd hydratatie nodig, in elke fase van het leven, en de volwassen huid is niet anders. Integendeel, het heeft verschillende behoeften en zoals we hebben gezien, met de juiste producten kunnen we het voorzien van alles wat het nodig heeft om elke dag te stralen en er op zijn best uit te zien.

Een uitstekende bondgenoot is zonder twijfel de moisturizer. Dagcrème, nachtcrème of 2-in-1, moisturizer is een essentiële stap in huidverzorging. Er zijn honderden, zo niet duizenden, moisturizers op de markt met de meest uiteenlopende samenstellingen. Waarom dan kiezen voor bionera?

Wat het verschil maakt in bionera crème is om precies te zijn het mosextract, een onverslaanbaar ingrediënt tegen de tekenen van veroudering. Mossen zijn een van de meest resistente organismen op de planeet, en na uitgebreid onderzoek door onze experts slaagden we erin een actief ingrediënt te extraheren met ongelooflijke anti-aging effectiviteit.

Bionera mos crème geeft de huid haar verloren glans terug, herstelt de stevigheid en heeft een opvullend effect. Bovendien is het een natuurlijk product, gemaakt in Duitsland om alleen de beste kwaliteit te garanderen, en is het al geliefd bij duizenden klanten in Europa.

 

Laat de kracht van de natuur u veroveren!